Sajtóközlemény 2023/09/05

A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz támogatási rendszeréhez benyújtott:

"Új gyártó csarnok építése és technológia beszerzése a TAT-KER Kft-nél”
(8460 Devecser, HRSZ: 491/2.)

című
GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04302 jelű pályázat
Támogató
döntése alapján,

164 449 796,- Ft
összegű támogatást nyert el!

Támogatás mértéke: 55 %

Projekt tényleges befejezése: 2023.09.04.

Projekt bemutatása: A TAT-KER Kft mint 164 millió forint összegű támogatást nyert el az „Új gyártó csarnok építése és technológia fejlesztése a TAT-KER Kft-nél.” című – Gazdaságfejlesztési Operatív Program Plusz mikro-, kis- és középvállalkozások számára kiírt pályázat keretében. A 298 999 630 forintos összköltségvetésű beruházásból új gyártó csarnok építését, napelemes rendszer telepítését, eszközbeszerzést valósítottunk meg.

Vállalkozásunk a projekt 2021.09.27-én kelt ingatlan beruházáshoz kapcsolódó vállalkozási szerződés megkötésével megkezdte. A beruházás Infrastrukturális és ingatlan beruházás, megújuló energiaforrás és technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésével valósult meg. A projekt keretében megvalósult költségek: Ingatlan építés költségei, Napelemes rendszer telepítése és eszközbeszerzés.

A projekt keretében beszerzett utolsó eszköz szállítása 2023.08.08-ig bezárólag megtörtént, az utolsó eszköz rendeltetésszerű használatba vételére 2023.09.04-én került sor. Ez idő alatt a vállalkozásnak biztosítania kellett az új csarnokban az üzemszerű működés műszaki, technikai, hatósági feltételeit.

A beruházás keretében a műanyag csomagolóeszközök gyártásához szükséges korszerű gyártócsarnok került felépítésre Devecser településen, melynek eredményeként olyan cégek beszállítójává is válhat vállalkozásunk, melyek rendkívüli gyorsaságot, és minőségi garanciákat követelnek meg.

A beszerzésre került megújuló energiaforrásnak a saját tulajdonban lévő gyártó csarnokunk tetőszerkezete ad otthont. Vállalkozásunk a környezetvédelmi prioritásokat szem előtt tartva törekszik a települési környezetvédelem erősítésére és a környezetbiztonság növelésére is. A beruházás megvalósulása által a környezeti terhelés mérséklésével hozzájárult a saját és helyi, tágabb értelemben a regionális környezeti állapot javulásához.

A fejlesztés sikeresen befejeződött, amely teljes mértékben visszaigazolta a tervadatok megvalósíthatóságát. Az új korszerű energiahatékony gyártó csarnok megépítése és az üzembe állított új berendezések hatékonysága minőségben is mérhető. Ez a minőség biztosítja cégünk piacképességét, költséghatékony működését és versenyképességét is garantálja.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam a TAT-KER Kft beruházásához nyújtott támogatásának összege: 164 449 796, - Ft

Az oldal tetejére